Akıllı Ev Nedir?

Aklınıza gelen Iron Man’in evi mi? Şuan için beklentiyi o kadar yüksek tutmayalım Yakın zamanda hayatımıza giren akıllı ev teknolojileri, ev otomasyonu dönemi hızla gelişiyor. Dünya devlerinden Apple bile akıllı ev teknolojisine el attı. Filmlerden görüp imrendiğimiz, siz uyanmadan perdeleri açan, güne klasik bir müzik ile başlamanızı sağlayan, siz daha evde değilken dahi ısısını akıllı telefonlarınız ile uzaktan kontrol edebildiğiniz akıllı evler artık rüya değil. Bu yazımızda, günümüzde reklamlarda dahi görmeye başladığımız akıllı ev sistemlerinin getirileri ve hangi alanlarda kullanabileceğimize dair mümkün olan her konuda aklınızdaki tüm soruları cevaplamaya çalışacağız.

Tek Sınır Hayal Gücünüz!

Söylediğimiz gibi akıllı ev teknolojisinin hizmetleri saymakla bitmiyor. Fakat temel prensip bir çok sisteme tek noktadan ulaşım. Yani akıllı ev teknolojisine adapte edilen her sistem size o kadar geniş bir kullanım alanı sunar. Buna örnek olarak eğer evinizin bir garajı varsa sisteme adapte edeceğiniz uzakta kontrollü bir garaj kapısı ile garaj kapısının açılıp kapanmasını tek noktadan kontrol edebilirsiniz. Akıllı ev sistemleri ile yapabileceklerinizden birkaçını saymak gerekirse; evin gaz ve suyunu siz evde yokken dahi kapatıp açabilir, evin ısısını uzaktan kontrol edebilirsiniz; evde bağlı unuttuğunuz elektrikli aletlerin, priz üzerinden elektriğini kesebilirsiniz; odada olmadığınız sürelerde ışığı ve klimayı kapatabilirsiniz. Maddeler saymakla bitmez fakat dediğimiz gibi tek sınır hayal gücünüz!

Akıllı Olmayan Bir Ev Akıllı Yapılabilir mi?

Bu soruya aradığınız cevabı aslında “bir akıllı evden ne bekliyorum?” sorusu cevaplandığında bulabilirsiniz. Çünkü bahsettiğimiz üzere akıllı evin yapabileceklerinin bir sınırı yok. Eğer en temel ihtiyaçlarımı yerine getirsin istiyorsanız, her isteğiniz doğrultuda akıllı setler satılmakta. Örnek vermek gerekirse; bir akıllı evden beklentiniz evin ısısı ve ışıklarını uzaktan kontrol etmek ise bu amacınıza yönelik “akıllı eşya kitleri” satılmakta. Kombiye, klimaya, ev aydınlatma araçlarınıza entegre edebildiğiniz bu ürünler sayesinde kendi ihtiyaçlarınızı karşılayan bir akıllı ev sisteminizi kendiniz de kurabilirsiniz. Bunun yanı sıra ülkemizde yükselmekte olan akıllı ev teknolojisi ile birlikte kurulan firmalardan hizmet satın alarak evinizi bir akıllı ev halin getirebilirsiniz. Ülkemizde ne zaman yaygınlaşır bilinmez fakat ileride her evde akıllı sistemleri göreceğimiz büyük bir olasılık.

2 thoughts on “Akıllı Ev Nedir?

  • 7 Mart 2017 tarihinde, saat 01:36
    Permalink

    Akıllı ev sistemleri ile hayatımızı kolaylaştırmayı planlıyor olsalar da buda bir seçkinler teknolojisi

    Yanıtla
  • 7 Mart 2017 tarihinde, saat 20:37
    Permalink

    güzel yazı olmuş akıllı ev çok güzel anlatılmış teşekkürler

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir